Wie zijn we

Wie zijn we

 

 

 

Ontstaan

 

In 1984 werd in Geel de Kempische Marine Jeugd opgericht onder een andere naam. Het eerste korpsschip was de "NJORD" een jacht dat ter beschikking werd gesteld door Dhr Van Rompaey Walter en zijn vrouw Yvonne. Enkele jaren later kreeg het korps een schip, de KRANKELOON, in bruikleen van het Antwerpse loodswezen. Na grote aanpassingen werd het enkele jaren later ons opleidingsschip. Ondertussen werden verschillende grote steden bezocht met ons kadettenkorps.

In november 2013 werd de Krankelöön eigendom van de Kempische Marine Jeugd vzw.

 

 

 

 

 

 

 

Het Korps

 

Het korps bestaat uit twee delen: de kadetten en de officieren. Als scheepsgezel kan je inschepen vanaf 9-10 jaar als juniorkadet en vanaf 11 jaar als kadet. Je krijgt een opleiding van een groep gemotiveerde officieren. Na enkele maanden initiatie kan je al je eerste bevordering krijgen en word je een volwaardig cadet. Je opleiding zal vanaf dan zijn: leren varen, knopen leggen en marcheren. Andere rangen kan je pas bekomen na het afleggen van testen.

Uiteindelijk zal je bevorder worden tot kwartiermeester. Bij deze rang ga je op stage bij een onderofficier van je korps, je helpt mee activiteiten organiseren en leiden. Hiertussen volgen nog andere rangen die je kan bekomen na het bereiken van de leeftijd die bij deze range hoort.

Als je tot onderofficier wordt bevorderd, dan behoor je tot een team van gemotiveerde leiders en heb je meer verantwoordelijkheden voor de opleiding van de kadetten. Op de leeftijd van 18 jaar kan je je vaarbewijs behalen voor een jacht.

Daarna kan je nog promoveren tot kapitein of commandant.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Copyright 2012. All Rights Reserved.