Activiteiten

KEMPISCHE  MARINE                  JEUGD

VZW

Activiteiten

Korpsdagen
Elke zaterdag komen we bijeen op de basis van 10.00h tot 16.30h.


In de voormiddag krijg je opleiding in nautica, je leert knopen leggen, scheepvaartregels en hoe je een schip moet besturen. 


In de namiddag worden er verschillende activiteiten georganiseerd: leren roeien,  trossen gooien, driloefeningen,... en eventuele uitstappen.
Kruisvaart


Elk jaar maken we een grote reis met het opleidingschip "De Krankelöön", die ongeveer 10 dagen duurt. Het is een hele belevenis, want je mag zelf leren varen, een kaart lezen en  het logboek invullen.


We doen ook oefeningen zoals man overboord, verlaat het schip, een aantal lessen in brandbestrijding, EHBO en algemene scheepskennis.   


Als we hebben aangelegd, gaan we het nabijgelegen dorpje bezoeken of we doen een spel op de kade.

De dagen dat we niet varen, brengen we een bezoek aan bezienswaardigheden, gaan we zwemmen, kortom het is steeds leuk.  Een reis die je moet meegemaakt hebben.

 
Bivak

In het voorjaar gaan we op tocht met de Piet Hein en in  het najaar houden we een survival.  We trekken dan de bossen en velden in met een rugzak en tent.  Je leert er dan een vuurtje maken met de weinige benodigdheden die je kan vinden in de natuur.  Daarnaast maak je zelf je avondeten in een gamel, je leert overleven in de bossen en velden door de technieken te gebruiken  zoals oriëntatie met de zon of sterren, of met een stafkaart.
Eedaflegging

In juni leggen we onze eed af.  Vanaf deze dag horen we officieel bij de Kempische Marine Jeugd als kadet en worden we voorbereid op de bevorderingen die zullen volgen in november. De ouders worden uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de eedaflegging van hun pupil.  Achteraf wordt ook een fotovoorstelling gegeven.

Opendeurdagen

Elk jaar, het laatste volle weekend van augustus, komen er mensen van heinde en verre naar onze befaamde pannenkoekendagen.  Die dagen delen wij ongeveer 4000 pannenkoeken uit. Geheel gratis aan iedereen die er aanwezig is. Vele leuke attracties en standjes staan opgesteld tijdens deze dagen. Er is ook een grote tombola met veel  toffe prijzen. Onze eigen kadetten hebben ook een infostand waar je steeds met je vragen terecht kan. Een groot aantal vrijwilligers zorgt er steeds voor dat het een onvergetelijk weekend wordt, vol sfeer en reuze gezelligheid.

© Copyright 2012. All Rights Reserved.